Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädet och fåglarna

 

 

 

Det stora trädet
var fullt av fåglar
som kvittrande flög
från gren till gren

en  främmande fågel
med skadad vinge
satte sig ytterst på en gren
hoppades få hjälp att läka

väntade och väntade
tills den tappade livslusten
och föll

det stora trädet
var fullt av fåglar

en del flög kvittrande 
från gren till gren

andra satt tysta
med sina huvud under vingarna

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-04-25 10:26



Bookmark and Share


  Lehva VIP
En fin betraktelse över majoriteten som inte vill se. Att inte alls bli sedd skapar stor sorg.
2022-04-28

  Niliboy
Jag längtar inte, men jag kan tänka att jag föll…..
2022-04-27

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och välskrivet om det
märkliga i att en människa kan
vara ensam och övergiven mitt
ibland andra människor.
2022-04-27

  Blomma-Stjärna VIP
fina bilder som väcker lusten att se på dem som sitter i samma träd.... inte strunta i hur de omkring oss mår
2022-04-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Väl diktat om att inte se och hjälpa när så behövs. Lätt att applicera på människor, såväl som djur. Mycket bra diktat!
2022-04-26

  ULJO
Fåglars liv med dina ord. Fint.
2022-04-25

  Kungskobran VIP
Livet går vidare som ingenting hänt.
Det är vårt öde
Fint fångat av dig
2022-04-25

  Eva Langrath VIP
Vemodig och vacker dikt.
2022-04-25

  Eva Helene VIP
Vilken vacker berörande text. De utsatta behöver vår hjälp, en annan gång kan det vara vi.
2022-04-25

  Sparvögat VIP
Jag tänker att fåglarna kunde vara människor som ibland behöver
en hjälpande hand…
Vemodigt vackra är orden…
2022-04-25

  WyS VIP
Skador är både synliga och osynliga.
påhittade och sanna!
Skilja det ena från det andra kan vara svårt! Var och ens historia berättar om hur vi agerar och reagerar!
Kärlek är hjälpsamhet men kan också utnyttjas beroende på medvetenhet om orsak-verkan!
2022-04-25

  Kajan VIP
Dikten får mig att tänka på omedvetenhet, och hur det ibland kan verka som en välsignelse, när det egentligen kan hindra djupa känslor generellt. En tydlig bild föds ur denna tänkvärda text
2022-04-25

  BenGust VIP
Ett levandes liv är en droppe i ett hav.
2022-04-25

  Maria Sundelin VIP
Livet pågår och det är upp till oss att delta eller ej
Kramar
2022-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP