Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blombeslöjad famn


Uti släktets ljuva hamn
finns en blombeslöjad famn
dit kval och oro inte når.

Inom vedertagna mått
kan en koja bli ett slott
hissa flaggan, känn dess överflöd.

Som svalan i det blå
kan en fattig återfå
livsbejakad lust och framtidstro.

För den som gärna vill
att svårmod tiger still
finns försoning i saktmodets brus.




Bunden vers av Roland Holm
Läst 58 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-28 14:47



Bookmark and Share


  crypticbard

A very moving write about humility: Loving the thought of a hut being a castle and the future of a lowly person. Thanks for sharing!

2022-04-29

  Vindsvala VIP
Tänkvärda rader i din fina dikt!
2022-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Roland Holm
Roland Holm