Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levande begravd

I livet
syns det som
att tanken på döden är ångestfylld
men desto mer ångestfylld är tanken på motsatsen
tanken på att ett slut
ej
skulle finnas där när man behöver det
nej
du får inte avsluta
du måste fortsätta, fortsätta, fortsätta
utan att ha möjligheten att på något sätt gå under
att aldrig kunna stänga av, stänga ner
att för alltid vara kvar i en snabbt snurrande spiral av liv
hade varit den största dödsångesten
en större död
än döden

det eviga jordelivet
ditt ändliga jordelivs värsta mardröm
som när vattnet urholkar skallen
dripp, dripp.




Fri vers av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-28 14:53



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Fina reflektioner. Ja, att leva död är nog det värsta.
2022-05-03

  Grubbelmia
Tack för en tankeväckande text som berör! Fastnar speciellt för strofen: "du får inte avsluta - du måste fortsätta, fortsätta, fortsätta". Kram /Grubbelmia
2022-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP