Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medeltidens nya Kiev

Fyra riddare
på gårdens murar
sågs rida vidare
mot väster torn
mot vind och motvind
men med ett medhavt
gevär i tystnad
om så en strid
skulle bebådas
en division
ur diset skådas
ett svar som känner
tre stumma skott
förklarat varande
sin stänkta lott
sin raka pipa
vid nöd och schism
med sin nödvändiga anakronism
oskyddar de oskyddande
från hållen hand som håller
dess yttre mekanism.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-29 10:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mkt bra!
2022-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP