Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
all hållbarhet innebär död, allt liv lever på det


Livet är ekologiskt



sent om vintern, frosten kryper in
på lakanen i sängen, mörkret äger

veden man skördat värmer så långt
man hinner mata eldens vilda aptit
när kylan egentligen gör allt olidligt


Liven hösten tog mättar nu, liv ger
liv, död förhindrar detsamma i ett
sammanhang som blir så påtagligt

årstiderna betyder plötsligt mer än
bara namnet, näring är liv och död

verkligheten går inte att idealisera







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-01 23:18



Bookmark and Share


  agh.nilsson
Bra budskap, räds inte döden om du värderar livet.
2022-05-04

  lodjuret/seglare VIP
Barar dom skomärke
2022-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP