Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blommornas dans

 

 

se hur ängen svävar

det är rena magin

man nästan bävar

den följer koreografin 

 

blommorna yrvakna står

vad är det som händer?

någon med taktpinne slår

de på ansiktet vänder

 

hör skogens orkester spela

melodin Vindarnas vals

här kan ingen vela

nej då, inte alls

 

det spritter i blommors rötter

snart de svänger i takt

man kan tro de har fötter

de fångas av högre makt

 

över skogens himlavalv ljuder

skönaste toner som kan höras

de till dans alla bjuder

ingen kan motstå att beröras

 

denna sagolika sköna stund

händer bara när fullmånen lyser

när den är riktigt rund

och alla bara myser

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-05-11 08:04



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
...och kulminerar kring midsommar...
2022-05-12

  Susen VIP
Tack för glädjefulla rader om naturens skönhet
2022-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om ljuvliga toner som månens sken bjuder upp till dans.
2022-05-11

  Bo Lövhalka
Mjuk och vacker dikt!

2022-05-11

  Sparvögat VIP
Underbart tecknat, blommornas vilda dans i månens sken…
2022-05-11

  Kungskobran VIP
Fin stämmningsbild
2022-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP