Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


började skriva en nej-dikt sedan gick det av bara farten rakt in i NATO-knoppen!


Jag vill inte köpa mig en ung man

nej jag vill inte klicka på mingelbilden
nej jag vill inte köpa den där blodiga jackan från Ukraina
nej jag vill inte bjudas på gratis sockerkaka av Twilfit på Twillfittans dag
nej jag vill inte ha den där historiska kicken om andra världskriget ditt duktiga rabblande av årtal
nej jag vill bara gå här i all min fulhet och gråta

jag kan gå stå å krypa själv
jag vill inte ha något upppiggande som leder mig ur mitt ursinne
jag vill rädda den här sista våren
min knopp håller på att brista
nocka krocka med luften
min knopp är knappast vad du vill se öppna sig
jag varnar om du stannar kvar i rummet

jag vill inte ha ditt medlidande
jag vill ha din aggression och medmänskliga desperation
för annars blir vi mördare allihopa allihopa
du med och jag med
du med och jag med
jag vill ha ditt stand up fucking face
som säger
jag älskar den här jorden och det kan ingen ändra på

nej jag vill inte köpa mig en ung man
som bombar fienden åt mig
jag vill inte ha den där rösten
som säger att det är försent
som löper amok om nätterna och målar blåklint mil efter mil ….

jag vill inte ha en Natoknopp
en natosnopp
en Natominerad min
som skrämmer ryssen kinesen turken eller Bellman
jag vill inte ha den här välnärda våldets knopp
horknoppen
spring lätt spräng sprick du har rätt att tappa ansiktet nu
alla kommer förstå




Fri vers (Spoken word/Slam) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-05-10 18:49



Bookmark and Share


  rostspik VIP
En kraftfull text med humor, satiriska poänger och en punkaktig friskhet. Bra!
2023-06-19

  Kajan VIP
För mig en närmast förtvivlad kamp mot korruptionen av våra hjärtan och själar.
2023-01-08

  cilax VIP
bra, denna
2022-05-10

  lodjuret/seglare VIP
Jag bo kmärk er text förs en are läsning för 'bästa väninnan'...
2022-05-10

    Lena Söderkvist VIP
Suveränt formulerad bakutspark ända upp till taket.
2022-05-10

  Den skrivande tysta
Passar att läsa högt, eller skrika!
2022-05-10

    Sefarge VIP
Att dominera eller domineras
Av känslor andras och egna
Vad som är rätt eller fel
Är det som kommer
Mig för när jag
Läser denna
eminenta
Dikt.Tack
för det!

2022-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP