Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vevar på

 

Lägger skör stenkaka
på resegrammofonen
vevar sakta igång den
ut strömmar musiken

med Snoddas stora hit
hör på "Flottarkärlek"
Carl Jularbos kvartett
hurtigt ackompanjerar

i medryckande refräng  
sjungs haderianhadera
låter gott utan vare sig  
nätkabel eller batterier

 




Fri vers (Fri form) av Bodingen VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-05-13 10:08



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Så fin! Vi barn hade en sådan som vi fick leka med. När man inte orkade veva så gick musiken långsammare och långsammare och blev allt grötigare.
2022-05-14

    Sefarge VIP
Jaa snacka om förnyelsebar
Klimatvänlig energiutgång!
Något för Greta o Co.
Att pröva på?
(Så kanske de ej skulle
se så trump-sura ut
hela tiden?)
;)

2022-05-13

  rostspik VIP
Mycket väl funnet.
Gamla grejer har en charm till skillnad från dagens elände till telefoner och Oppfinnarjockecyklar.
2022-05-13

    Ohemulen VIP
Resegrammofon, reseskrivmaskin, reseparlör. Och allt går att använda utan el...
2022-05-13

  Öknens Ros VIP
Har som barn sett Snoddas live på den lilla ort jag bodde på då. Han sjöng Flottarkärlek. Han sägs ha varit en kvinnokarl med barn på bygden.
2022-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP