Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Martin Luthers bordsamtal. Tischreden oder Colloquia LXXXIII. Ny översättning av Koloristen. Aktuella sanningsord om Tyskland och Sverige och dessas avfälliga kristenhet och degenereade gudlösa samhällen IDAG!


Luthers bordsamtal #83


Det finns ingen större uppenbarad vrede än när Gud är tyst och inte talar till oss utan låter oss fortsätta i våra syndiga handlingar och att göra allt enligt våra egna begärelser och nöjen; såsom det har varit med judarna de senaste femtonhundra åren.

O, Gud, straffa, vi ber dig, med pest och svält och med vilken ondska och sjukdom det än kan vara tillstädes på jorden; men var inte tyst, Herre, mot oss.

Gud sade till judarna: "Jag har sträckt ut min hand och ropat, kom hit och hör etc. Men ni sa: Vi kommer inte att lyssna."

Trots det gör även vi nu så; vi är trötta på Guds ord; vi kommer inte att uthärda goda och gudfruktiga predikanter och lärare som hotar oss och förmedlar Guds ord rent och oförfalskat inför oss, som fördöma falsk lära och verkligen varnar oss.

Nej, det kan vi inte härda ut; vi kommer inte att höra dem, ja, vi kommer att förfölja och avvisa dem; Det är därför som Gud också kommer att straffa oss.

Så är det med onda och vilsna barn, som inte lyssnar på sina föräldrar, som inte heller är dem lydiga; de kommer därefter att avvisas av dem.




Övriga genrer (Översättning) av Koloristen
Läst 107 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-14 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen