Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en uppgiven byråkrat gör upp med sig själv


Pungspark deluxe



trött, vattniga ögon såg knappt
fram till spegeln där han stod,
med armarna hängande slappt

pulsen slog, ångesten var där


Så knöt han slipsen ut och in,
slog knut på sig själv och gick

förstås till jobbet först, skrek
åt chefen allt han hade i sig,
runkade uppgivet på en hora

spydde lite, lämnade en lapp
med en torr ursäkt på en stol






Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-17 23:14



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Med tanke på 'dagsläget' i världen, rapporteras det allt mindre om nattlivet, däremot mera om 'godnatt', för världen och människorna. Texten verkar spegla hur litet 'de som tror sig veta' kan förmå tränga genom dimman som omger sfärisk o global ekonomi. I hyllan står en bok vilken fått den svenska titeln 'Stolen', men om det anspelar på elektrisk sådan, går kanske bara att svara på om boken och inte bilen, tas till någons hjärta.
2022-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP