Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Ett flöde av skrönor"

Mannen satte sig vid bordet.
Funderade,
öppnade blocket,
tog pennan
och började skriva.

Fantasin flödade.
Mannen diktade en solskenshistoria,
om en framtid
då allt var idylliskt.

Mannen skrev om att alla skulle få det bättre.
Om hur alla arbetssökande skulle få jobb,
och hur skolan skulle bli bra.
Pensionerna skulle höjas,
och vården skulle bli värdig.

Mannen som var partiledare
gillade sitt valtal.
Det strålade som solen.

Utanför fönstret
föll regnet ner.




Fri vers av Pär Dunge
Läst 364 gånger
Publicerad 2022-05-20 16:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pär Dunge