Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Ringens saga"

Jag höll den i min hand.
Den enkla lilla ringen,
med sin stora kraft.

Smycket var magiskt.
Det hade förmågan
att förvandla
gråa grottor,
till gyllene salar.

Ringen,
kunde få dvärgar
att växa till jättar.
Den besatt kunskapen
som krävdes,
för att trolla fram sol
av regn.

Ringen,
som hade den övernaturliga
skickligheten,
att bygga en bro från sorg
till lycka.
Denna ring
trädde jag nu på ditt finger,
och prästen förklarade oss
för man och hustru.




Fri vers av Pär Dunge
Läst 528 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-10 00:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Applåd! Är Sauron de äktenskapliga problemen? ;)
2022-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Pär Dunge