Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

It´s a mans world

 

 

de har sina egna lagar

frågar ingen om lov

de på kvinnor klagar

håller sitt eget hov

 

aldrig är de nöjda

aldrig får de nog

vill med andra kvinnor fröjda

det är ett himla knog

 

nä, nu får det vara nog

varför dansa efter pipa

det finns inget fog

att de får en att lipa

 

spill inga tårar

på dessa förtryckare

de är bara dårar

och fega gycklare

 

slit dina bojor loss

strunta i unkna ideal

som påtvingats oss

var istället normal

 

sträck på din unika kropp

känn styrkan och friheten

det är dags att sätta stopp

för den moraliska inskränktheten




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-06-01 09:38



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Vem förtrycker vem? Kvinnor lever ju i allmänhet längre än män enligt statistiken, har dessutom hört att bakom varje framgångsrik man står det en förvånad kvinna... ;-)
2022-06-02

  Cikoria Blå VIP
...inte alla män...som det så.ofta skrivs nuförtiden...
Men visst har diktaren en poäng.
2022-06-02

    Lena Staaf VIP
En känga till manliga förtryckare.
2022-06-01

  Marita Ohlquist VIP
Uppmuntrande text om att leva i fred och frihet.
2022-06-01

  Kungskobran VIP
Sätt stopp
innan du åker på en propp
det finns många män som är bra
de skall du ha
2022-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP