Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens magiska kraft

 

 

 

När jag vaknar och känner mig stressad
och söker lugn och harmoni
öppnar jag altandörren mot trädgården
och lyssnar på morgonens tystnad

ser mig omkring med nyvakna ögon
och blir varse det jag sällan tänker på

ett stilla regn
som ljudlöst faller till marken

en liten regndroppe
som hänger på ett strå

solskensglitter i gräset

efter en stund
känner jag hjärtats rytmiska slag
och mina tysta, lugna andetag

värdefull egentid som gör mig redo
att möta dagen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2022-06-01 10:39



Bookmark and Share


  Angélica Kloberg VIP
Fint sätt du beskriver mindfulness.
2022-06-24

  M.Eta
Naturen har en läkande kraft, bättre än alla mediciner!
2022-06-05

  Respons VIP
Att vara i naturen och möta den på dess egna villkor är vederkvickande! Det märks att du har sinnena påslagna.
2022-06-05

  Eva Helene VIP
Att välkomna dagen med öppna sinnen, vilken bra start du beskriver! Inspirerande fint.
2022-06-03

  Niliboy
Ja, va härligt! Försöker själv!
2022-06-02

  Lehva VIP
Så viktigt att försöka stanna upp ibland. Det finns mycket som vi bara springer förbi. Fint beskrivet.
2022-06-02

  Susen VIP
Vackert och bildskapande hör regnet.
2022-06-02

    Lena Staaf VIP
Fint beskriven morgonstämning! Att öppna upp för naturens gudomlighet.
2022-06-01

  Blomma-Stjärna VIP
Du beskriver det så vackert, nåden att få ta del och att kunna ta del i naturens magiska kraft. Den finns där för alla - liksom hjärtats rytmiska slag och våra lugnade, tysta andetag! Mycket fin text!
2022-06-01

  Gunnel Eriksson VIP
Underbart att lyssna på tystnaden.
Att kunna det är inte alla förunnat
varken praktiskt eller personligt.
2022-06-01

  Kajan VIP
Närvarokänslan har följt med in i texten, och det är så lätt att bara springa på och missa något väldigt väsentligt. En fin påminnelse, denna text.
2022-06-01

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra bilder som öppnar upp och
visar på den kraft och vila vi kan
få från naturen.
2022-06-01

  Glitträ VIP
Så fint beskrivet om stilla, strilande regnet av
många tusenden droppar som den lilla en speciella
2022-06-01

  Öknens Ros VIP
Lugn och rofyllhet präglar din dikt.
2022-06-01

  Maria Sundelin VIP
Naturen är verkligen ett levande väsen
Kramar
2022-06-01

  Kungskobran VIP
Naturen är guld värd
i vår stressade värld
2022-06-01

    ej medlem längre
Naturen är väldigt terapeutisk
2022-06-01

    Emmeline
Fint skrivet om närvaro, om att stanna upp och finna ro. Naturen är fantastisk.
2022-06-01

  BenGust VIP
Härlig känsla "att bli varse" om de små men tungt vägande detaljerna i det
stilla runtomkring.
2022-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP