Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dumma mig, som inte har elbil.


El-Bils Blues 2.0

Sitter o funderar i min bil
Drivs på diesel och har stil
Men fossilt är helt passé
Enligt grannen; jag mé

Han är bättre än mig
Miljövän sann, säg?
Jag är "konventionell"
Av Greta bör få skäll

Grannen kör bil på batteri
Då blir man lycklig och fri
Hur tufft det är att arbeta
I ädelmetallgruva, vill ej veta

Där står min kära diesel
Bettan har ingen kisel
Drivs på fattigs kärlek
Vars plånbok äro blek

Salig min granne äro nu
Bensinpriset dubblats, ju!
Han passerar (jag grinar)
I elbil utan grill, och flinar

Där åker han till sitt kneg
Fossilfri, tyst, men så seg
Varför på två sekunder, jag undra
Kan, men får ej, gasa till hundra

Jag fattig fossil, är ej rik
Snarare ett samhälls-lik
För varje ovänlig mil(jö) jag kör
Närmare jag - och alla - dör

Dumma mig ett tu och tre
Hur kunde jag låta detta ske?
Sjuk av avund jag kalkylerar
Inköpspris och bonus (flera)

På tok för dyrt att köpa
Elbilsdrömmen får löpa
Men sen läser jag på nätet
Och inser plötsligt häpet:

Grannen knappt rikare är
Hans chef ju kostnaden bär
Min fråga sticker som en flisa:
"Jo... jag hörde, att du elbilen leasa?"
;-)

Mvh
Dr Dikt

Tips! Läs även:
El-Bils Blues (1.0)
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2180041
Lik-Bils Politik
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1935574


Tips: Läs även El-Bils Blues 1.0!




Bunden vers av Sälen
Läst 77 gånger
Publicerad 2022-06-02 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sälen