Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förändring är månne enda, Konstantanten kan hända? Men gäller det då, Kulinariskt, likaså? Dags att väg bana, För en ny matvana?


Fett fel Bull-balett

Glöm bullar av kött
Potatismos är dött
Fornstora favoriter
Äro förlegade riter!

Det ska va eko o grönt
Så naturen fåré skönt
Närodlat gäller nu
Max mil bort är sju

Köttbullar med brunsås
Hemma går ej i lås
Lingonen ska va råa
Socker-stopp (ännadåva)

Jag finner inga fel
Med kryddig falafel
Jag gillar veganskt
Om än spartanskt

Trender kommer och går
Mormor i grav fälla en tår
Köttbullar o mos är fett passé
Min barndoms favvo därmed

Svårt det är, lägga om sin mat
Men för att slippa ungarnas tjat
Flexitarian jag numera blivit
Diplomatiskt svenskt, men knivigt;

För på urgamla frågan så säll
"Vad ska vi göra ikväll?"
Handlar det idag om födoslag
Oftare, än mys, kram och samlag

Äta grönt eller rött?
Blast eller kött?
Svårt är att välja
Vad man ska svälja

Så med risk att i kyrkan svära
(kolhydrater ju tunga är att bära);
Sista köttbullen rullat har sin kos
Smörets smälter för kokos-lära
Om griseknoa vi börjar värna
Åh, vad jag sakna mormors bullar mé mos!

Mvh
Dr Dikt




Fri vers av Sälen
Läst 110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-26 09:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sälen