Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är visst 50 år sedan världens första miljökonferens. I Stockholm. Det är väl värt att fira!...?


Fira 50 år, och jorden återuppstår!

Men vad är det som händer?
Bilköer vart jag mig än vänder
Jo, vi firar att 50 år gått
Men ingen ännu förstått

Att vi håller på att dö
Av koldioxid får spö
Uppvärmningen hettar till
Se, där dör en stackars sill

Statens minister frotterar
Pampar som engagerar
Tusen ord men inga
Som i sanning klinga

Guterres och Gore kom hit
Men Greta är ingen liten skit
Säger sanning utan gräns
Dags för miljökonferens

“Ni stal min barndom ju”
Agera mera, gör nåt nu
En enda ynka jord vi har
Men snart är inget kvar

Greta så fräsch låter
(Moder Jord än gråter)
Hon ger lyster åt maktelit
De slipper trovärdighets-skit

Men hur skulle det vara ifall om
Ni gjorde som hon sa, tänk om!
Kanske barnbarnsbarnens barn
Kunde fortstätta väva livets garn

Jag önskar mindre snack
Och absolut inget tack
Själv källsorterar jag löjligt noga
Vad gör du, du, och du, för jorda’?

Fridens!
/ Dr Dikt




Bunden vers av Sälen
Läst 78 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-02 00:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sälen