Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att skriva dikter är ett kulturarbete.


TRÄDGÅRDSARBETE

Trädgårdskaprifolen hänger
blott en stund på sina stänger,
men den den vilda kaprifolen,
fastän enklare i kjolen,
uppför skogens stammar klänger
och sin levnad så förlänger.

Dikten hänger på kulturen,
av dess smak och regler buren,
men den vilda dikten faller
fort till marken utan galler.
Dikten lever, hårt beskuren,
utan frihet av naturen.





Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-04 17:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP