Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag läste om Grixe maximen vad är nu det?

Grixe maximen eller samarbetsprincipen
är ju naturligtvis en företeelse som ingalunda är ny.Tvärtom denna funktion hos arten homo sapiens dristar jag mig till att utropa som den som den mäktigaste kraften till att vi kunde utmana och slutligen definitivt besegra neandertalmänniskan få henne överlämnad till historiens utvisningsbås och bli utskåpad som en evolutionens förlorare. Men i det som kallas som tidernas begynnelse var det ingalunda hur utgången skulle gå.
Men nu har människan samarbetat sig till att stå på kanten till den totala utplåningen det är kanske hög tid att damma av sitt gamla ex av Dr. Strangelove vilket jag ju naturligtvis inte har så jag fortsätter med Grixe maximen eller samarbetsprincipen som uppges vara avgörande för mellanmänsklig kommunikation det är enligt dessa principer vi bör prata och lyssna på varandra annars faller samtalet isär ty i grunden är vi människor angelägna att vara tillags och uppfattas vara någorlunda normala.
Behöver jag upplysa om att detta material kommer från en pedagog?
Egentligen är väl detta något som kan anses falla under sunt förnuft? men ovanligt stor andel av akademisk materia är ju inte mycket mer än sunt förnuft och allmänbildning anser jag!




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-07 18:52



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Intressanta nutids funderingar!
Ordet bondförnuft har hamnat
på Avvägar, nånstans uti
Cyberrymdens kalla
elektroniska värld?
2022-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP