Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

djävulskt olyckliga människor


och han var inte så jävla lycklig heller,
han som hon lämnade
med klåda
och stopp i badrummet,
så när han fiskade upp hennes ruttnande hår,
ur avloppet,
pressade han klumparna mot kinden
för att känna hennes doft,
bara en gång till

eller pojken vars far
kräktes blod i hallen,
över hans nya gympaskor,
och pojken
skulle till att gråta i flera veckor
över sina nya skor,
och i en livstid
över sin far

eller flickan som går i långärmat
om sommaren

eller gubben som först förlorade sina barn
i en bilolycka,
sedan sin fru i efterspelet
och till sist
även sin värdighet
på äldreboendet

eller den äldre damen
som varje dag går
till Hemköp mittemot mitt
och kallar mig för Stefan, hennes son,
hennes älskling,
och jag svarar alltid;
jag är här mamma
jag är här
bredvid dig




Fri vers av Robert W
Läst 921 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-08-04 15:03



Bookmark and Share


  octobertragedy
den här är fantastisk! du fångar omvärlden brutalt och det är sorgspel genom hela texten, och sen förskönar du dig själv i slutet, härligt!
2007-12-29

  Jewel_x
Jo, jag tror jag skymtade nästan alla dessa människor på väg till ICA idag...
Tänkte att 'fan Sandra, du borde skämmas som tänker sådana tankar om folk du inte känner'.
Men du ... visst såg jag dem? Texten är så sorglig så man börjar blöda, och så sjukt bra.
2006-09-26

  Stefan Ek
den här tyckte jag mycket om, jag älskar dessa djävulskt olyckliga mäniskorna...
2006-08-04

    Tiny
"eller flickan som går i långärmat
om sommaren"

Just hon, ja. Så jädra bra att hon fick vara med. Lysande.
2006-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W