Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är EJ en apologi för republikanerna (därmed kan eventuella antagonister lugna ned sig) utan snarare ett inlägg dels för balans, dels mot alltför överskattade hysta illusioner om de amerikanska demokraternas förträfflighet.


Demokraterna och rasism


Det republikanska partiet var det abolitionistiska partiet mot slaveriet. Demokraterna var KKK, vilka stödde demokraten John Malcolm Patterson i Alabama.

Demokraterna stod med socialisten Margret Sangers och The Negro Project (som ville få ned höga födslotal bland fattiga svarta). Jim Crow-lagarna i sydstaterna, som var grundvalen för institutionaliserad diskriminering av svarta, var ett påfund av demokraterna, som också backade upp det från början till slut.

Frimuraren Franklin Delanor Roosevelt, demokrat, internerade oskyldiga amerikanska medborgare av japanskt ursprung under andra världskriget. Frimuraren och antifascisten Harry S Truman, demokrat och shabbos goy som betalade medlemsavgift för KKK 1924, var beslutsansvarig för atomvapenbombningarna mot Hiroshima och Nagasaki. Truman var också initiativtagaren till NATO.

Demokraten George Wallace i Alabama gick så sent som på 60-talet till val på segregationsplattformen (han gjorde dock avbön i slutet av sitt liv). Så sent som 1965 röstade det demokratiska partiet mot lagen om medborgerliga rättigheter för svarta. År 1965 var knappt hundra år efter inbördeskriget och man kan knappast kalla det för en del av återuppbyggnadstiden.

Med dessa exempel från demokraternas track record bör det kanske innehas viss försiktighet då man talar om andras historiska oförrätter och pekar fingrar åt andra.

Det är alltid samma historia med dessa förmenta godhetsmoguler, här såsom där, de har själva ett tungt bagage som de vill översläta genom att moralisera över sina motståndare, allt för att framställa sig själva i bättre dager. CNN och MSNBC är två exempel på kanaler för detta i USA. I Sverige heter megafonerna Aftonbladet, Expressen samt SvT.

Hycklare får sopa rent framför egen dörr först innan de klagar på skräp hos andra.




Övriga genrer av Koloristen
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-10 05:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen