Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lära sig leva

Sjunger om våldet i blodet, viljan i livet.

Obarmhärtig födelse ut i det vilda vackra.

Trösten i rösten som skriker mitt namn.

Sörj inte livmodern, du är här, hur känns insidan av dina fingertoppar?

Livets hårdhet mot din mjuka hud.

Svart mörkt sjövatten, mjuk sjöbotten alger och grantoppar.

Naturens skyskrapor ramar in.

Simma ut, huvudet precis över vattenytan.

Dansa med barnen i skogsbrynet, älska med främlingar.

Ställ dig i mitten utav folksamlingar och sjung de vackraste orden du vet.

Banka på trummor, hitta en rytm, låt människor komma till liv i den.

Sy vackra kläder och trä på alla dina armband rund handlederna.

Ät god mat och lär dig spela munspel.

Mata varenda kossa längs med vägkanten.

Drick gott vin, rök cigaretter, tänk på kärlek.

Våga krama arga människor, ilskan är bara utklädd sorg.

Trösta när du orkar, skratta när du vill.

Låt hjärtat pumpa runt blodet i din kropp, se det som viktigt att du lever.




Fri vers (Modernistisk dikt) av MajaKajsaStina
Läst 86 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-06-18 09:01



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Bland det mest livsbejakande kloka
Som skrivit denna vecka på Poet.se?
Och läst av mig,anser i.a.f lilla jag
Tack för det!
;)

2022-06-18
  > Nästa text
< Föregående

MajaKajsaStina