Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
öde, misstag eller avsikt förblir ibland oklart


Näcktagen



Han drog efter luft och blundade
ett ögonblick som för att samla mod

så dök han, naken, tyst som ett spjut
ner i mörkret, ringarna var inte ens
många men månens glitter ljuger inte


Svart som vattnet i ögonen låg han
dagen därpå på stranden,
kallt omslingrad av en näckros, så
hårt att han förefaller blivit strypt

ännu lömskt leende som han lyckats






Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-25 00:34



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Dä ä snyggt skrivet o som ena skröna låter det allt. Naturens hämnd, som om sdormen piffkar öbbet haf, är förkyld när jag läfer texten. Hett omtumlande, han är som e tocken smurf, den där näcken.
2022-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP