Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
idag räcker det att hänga ut folk i sociala media


Häxan i Byhärva



-hon gjorde sylt av små barn
när mödrar måste göra sig kvitt
olyckor av herrar från högre ort

vårdade hjärtesorger högt som
lågt, spådde vad alla ville höra


Tills en ovanligt kall vår några
tider senare och en ny biskop tog
säte i trakten, han gjorde bort
sig fast än värre i alla de former

-men i sin ofelbarhet dömdes
hon till döden efter tortyr,
sen bränd offentligt som hora







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-25 01:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP