Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna foton.


Under bollpilarna

En stilla vind sätter tomatplantans blad i rörelse. Kyrie eleison hörs ur högtalaren. Käppen kunde lämnas vid sängkanten. Tågen går inte längre in emot staden vid vattnet. En planta behöver bytas ut. Det jag vill är inte nödvändighetsvis det bästa. Bilder delas på en skärm, som i tonårsbokens science fiction Din födelsemånad närmar sig. Han upprörs över ett outtalat D inför alla som vill lyssna. En domstol upphäver kvinnans rätt att bestämma. Långsamheten kräver en annan ingång. Fågelungen låter lika upprörd som en hungrig bäbis På åttonde våningen är himlen närmare. Tacksamheten över freden växer dag efter dag. Mellan taken på ett ofärdigt hus, balar med isolering. Byggarbetarna har vilodag. Frågan formulerad svaret söks bara av den som hittat frågan. Hon vilar under bollpilarnas skugga.

© Eva Hedlund fd. Langrath 2022




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-27 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP