Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosor och tistlar i skrivandets bukett

 

 

 

Skriver ner mina tankar
och känslor i ord
när jag sitter och funderar
vid skrivandets bord

både om det som varit
och det som i nuet är
ljus och mörker
glädje och besvär

många rosor har jag fått
men även tistlar är givet
ser på den givna buketten
och tänker på livet




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-07-01 08:57



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Härlig rytm gör läsningen lätt och lustfylld; elegant rakt igenom.
2022-07-13

  Gunnel Eriksson VIP
Du är så fantastisk på att rimma.
2022-07-05

  Respons VIP
Livets mångfald fångad i en bild och en dikt.
2022-07-05

  Eva Helene VIP
Så fint och tänkvärt i bunden form!
2022-07-04

  Susen VIP
Ja, livet ger och tar i ris och ros. Fint fångat här
2022-07-03

  BenGust VIP
Och mångas leverne stagnerar och de kommer inte vidare.
2022-07-03

  Olof Lagerhorn VIP
En vacker bild om hur det är
att leva.
2022-07-02

  Lehva VIP
Härlig rytm i en text med mycket innehåll.
2022-07-02

  Niliboy
Ja de goda orden är ändå flest!
2022-07-02

  Öknens Ros VIP
I livet vi får både ris ävenså rosor.
2022-07-02

    Lena Staaf VIP
Fin allegori om livet!
2022-07-01

  Maria Sundelin VIP
Ja man träffar på både det ena och det andra i livet
Kramar
2022-07-01

  Kungskobran VIP
Tistlar jag ej fått
men ett blått ögon lock
Jag lever som jag lär
det har gett mig en del besvär
men lyckliga stunder för det mesta
både för mig och de allra flesta
2022-07-01

  Vindsvala VIP
Ingen slipper dessvärre tistlar i livets bukett. Både glädje och sorger får vi alla del av genom livet.
2022-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP