Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det främmande

Det främmande börjar kännas bekant
Jag är längre än varje försök att nudda
vid himlen Det okända är också
mörkret fastän nätterna aldrig blir klara
Jag känner dina händer som i en avlägsen
dröm, genomlyser min kropps öde salar
Ibland kommer jag för nära mig själv
Döden finns utanför mig, men tätt inpå
som ett ansikte i badrumsspegeln
Mellan oss gärdsgårdens skavda trä
det vita köttet, det vida gröna
havet, allt som gränsar till eller upplöses i
det främmande
i språket
och att inte längre ha något
att säga
som gör skillnad




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-03 15:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström