Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[ej poesi]


Favoritpoet?

Vem är er favoritpoet, eller vem är/var den bästa poeten enligt er?

Om ni har tips på en enskild diktsamling så tas det också emot!

/Kram




Skapa | Skriva av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-15 19:15



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Dan Andersson är min favorit
2022-07-27

    Sefarge VIP
Enosis. Staffan-Garp
Stolpe(min först
egna köpta Dikt
-samling)
Samt den första
"fådda": Kejsarens
Papegoja" samt
Sandro Key-Å.
och G.Sonnevi
såklart. Med att
icke förglömma
Giganter som
P. Neruda och
Harry M. ..
;)

2022-07-27

    ej medlem längre
Rostspiks favoritpoeter gillar jag också. Och inte Patti Smith att förglömma !
2022-07-15

  rostspik VIP
Bukowski, Ekelöf, Öijer mfl.
2022-07-15

  Gustav Stenqvist-Walter VIP
Haha, nu fyllde Sara ut listan så att inga andra kan komma på några fler. Underbart.
2022-07-15

    ej medlem längre
Amanda Gorman glömde jag.
2022-07-15

    ej medlem längre
Så många, så många, Gustav.
Comes and goes.

Som grund från barndomen; Lennart Hellsing, Nils Ferlin, Barbro Lindgren, Cornelis VresWijk. Alla fortfarande starka favoriter.
Nu också; Gro Dahle ( extremt bra), William Carlos Williams, Ann Jäderlund, Kristian Lundberg, Louise Glück, Tomas Tranströmer, Bodil Malmsten, Paul Celan, Kristina Lugn, Ilya Kaminsky, Pia Juul, Xiu Hua Yu (extremt bra), Lisa Zetterdahl..........................................To be continued
2022-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP