Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TELEVÄRK

Då var telefoneringsapparaten
en grundtrygghet i gjuten bakelit.
Jag längtar dagligdags tillbaka dit,
då fjärrsamtalen drevs av svenska staten.

Jag saknar artigheten, samtalstonen
och nummerskivans spända bakåtsurr
och lurens tjocka tyngd och sladdens snurr;
den analoga kommunikationen.

Tillvarons fasta punkt är numer plastisk.
Mobil är dagens digitala giv.
Telefonering är ett tidsfördriv.

Hallå! Jag kanske låter något drastisk,
men saknar fyrtitalets fjärran liv,
då telefonapparaturen var fantastisk.
















Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-21 20:02



Bookmark and Share


  Alberta #3
Gillar den enkla och direkta tonen. Unik och enkel med ett direkt men vackert stuk. Även fast jag inte levde under denna tid fylldes jag av nostalgi
2022-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP