Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödstäda

Tänd

en kandelaber lätt

för rummet, kupors lugna lins

enbart tomrum stannat
då det rörliga rört sig förbi
och ersatts av ett annat

inga frusna bryn
och inga orosmoln på himlen


när skyffeln står på hörnet
– vandel evigt ska stå still

så tänd en kandelaber lätt
låt tanken vila lika tungt

du hörde kandelabern rätt
en död än väntar kärlekslugnt.




Fri vers av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-22 12:24



Bookmark and Share


  Pertomas
Fin känsla för ordens "toner".
Lite ironisk och "skuttig" ibland men också en sorgsen touch.

Jo, det kan vara som Dagerman skrev:

"ty om en sak är jag fast övertygad: att människans behov av tröst är omättligt.”
2022-08-23

    ej medlem längre
Mkt fin. Djup och lätt.
2022-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP