Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DAMFOTBOLL

Att damer spelar fotboll är ju skada!
De verkar vrida sig i smärtor mest på plan.
Ett ben kan lätt gå av endera dan,
precis när finten just gjort alla glada.

Från småflickor till tjejer, damer, tanter
är kvinnan ömtålig som kampfigur
med en för skador känslig ligatur,
som bättre passar råare drabanter.

Men fotboll är en menlig sport för alla,
åtminstone på amatörnivå.
Det har ju mången yngling smakat på.

I nickdueller skulle killen skalla,
i tacklingarna skulle han va´ rå.
Skall även damer resa sig och falla?




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-22 16:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP