Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Optimistens klagan

 

 

dom sjunger om kärlek

som om den fanns

men jag vet bättre

allt är bara en lek

 

med smickrande ord 

de smörjer sitt tal

men menar ingenting

bjuder på smörgåsbord

 

allt är bara en illusion

gjort för att förvilla

vi faller i fällan

det kallas attraktion

 

ja, något måste väl till

för människans överlevnad

en lockelse, en drift

men om kärlek tig still

 

lova ej trohet

sådan ej finnes här

allt är bara skådespel 

en simpel banalitet

 

kärlek så lurigt falsk

var mer realistisk

det finns mer i livet

narren sig gömmer bakom mask

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-07-27 09:56



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Här träffar du mitt i prick! Bra förmedlat om en krass verklighet.
2022-08-15

  överlevaren VIP
Den leken är aldrig kul....

2022-07-27

  Susen VIP
Fint rimmad text som svider i hjärtat liksom sveket gör
2022-07-27

    Music mind VIP
Besvikelsen och insikten över att det bara är skådespel känns igen.
2022-07-27

  Marita Ohlquist VIP
En starkt berörande text om att bli sviken och besviken.
2022-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP