Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tjo fadderittan!


Min egen supvisa

Aftonen plågar, klockan är inte
tillräckligt mycket slagen
hur skall jag med min törstande strupe
uthärda den här dagen
Ingenting ser jag, ingenting hör jag
ingenting vill jag veta
Värdet av dessa ord som vi väljer
kan ändå ingen mäta

Långt innan fyllan lindrar min hälsa
skall jag längs boulevarden
drömma och gå med sprängdeg i hjärnan
lufsa som leoparden
krocka med varje svensson på stan, om
inte, så med hans jycke
Blir jag då biten, högt skall jag rya
över så taskigt tycke

När sedan alla pubarna öppnar
skall jag till himlen rusa
ängeln i baren tar då emot mig
skumporna hör jag brusa
Tänk vilken kör de har på var krog, den
går inte av för hackor
håller sig alltför god för en tomgång
liksom för andra svackor

Tror ni mig inte, vill jag dock säga
vem gjorde den här låten
det var en gnom, som i en container
upptäckte mig bland bråten
rapade upp det ni nu har hört, och
slängde mig ut på vägen
sjöng melodin i c-dur för mig, och
påstod den var min egen.



26/7 2022




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-01 17:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP