Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det andra


spegeln

Trötthetens följsamhet passade bra med den regniga eftermiddagen. Skymningen skulle förverkliga kravet på helgliv och gatlamporna glänsa på de regnvåta gravstenarna. Inga rörde sig likt en smygspinnande katt över det blöta torget, efter gräddsåsad ryggbiff, vin och tårta på Lecolise. En liten spegel hade placerats i fönstret till en övergiven modebutik. Det som förundrade henne var dess ram av guld. Hon gick fram till det vattniga fönstret och bilden som spegeln fångade av regndropparnas ringdans i pölarna vid busshållplatsen. gatstenarnas slitenhet glittrade i skenet från en nästan ny måne. Mitt framför henne stod en man som borde varit hennes för länge sedan. Han log vänligt innan han plötsligt gick fram och kysste henne på munnen. Läppstiftet kladdade mot hans varma läppar och hon tittade förvånat på honom, utan att finna ett enda ord att säga.
Du är så vacker! Vill du bli min? Sa han,.. medan bussarna strök förbi, såhär i fredagskvällens början. Helgdags.




Prosa av Hieu
Läst 44 gånger
Publicerad 2023-10-20 16:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hieu