Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Serietidningsläsning på 1940-talet


SERIER

Mitt barnasinne fylldes fort av seriernas rutor

med Hopalong Cassidy, Sitting Bull och rövarskutor.

Det bubblades och pangades och smockades och small,

men hjältarna stod segrande till slut i alla fall.

 

Jag slukade historier om drottningen av Saba,

om orientens maharadjor, Djingis Khan, om Ali Baba.

Till rymden for jag ofta i science fiction-storyns fordon,

så småningom med Tintin men dessföre med Blixt Gordon.

 

Om jag var sjuk och låg till sängs, så köpte ofta farsan

små magasin, rikt kolorerade med Stålmannen och Tarzan

och illustrerade historier om stor litteratur.

En tecknad serie var först för mig romanen om Ben Hur!

 

Som åldring är ej tecknade historier första valet.

Jag är ju redan fylld av serier från fyrtitalet!

När TV-rutan bjuder ut av olyckor och omen,

så tröstas jag av minnet av den segrande Fantomen!

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-05 13:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP