Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ensam gå

 

 

ingen är så ensam som i dödens stund

att ensam vandra längs livets slut

att blott få slumra en kort sekund

sedan evigheten tar beslut

 

håll min hand, håll den hårt

ty nu min sista färd nalkas

lämna livet känns så svårt

låt min kropp få svalkas

 

till annat land jag nu far 

dit där rosor aldrig dör 

nu er jag lämnar kvar 

en sista hälsning jag gör 

 

ta väl hand om varandra 

låt ej solen gå ner över vreden 

med gott mod ni må vandra 

håll fast vid friden och freden 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-14 12:13



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Livet är kort, döden är lång. Väl skaldat av dig.
2022-08-15

  Marita Ohlquist VIP
Vackert och berörande skrivet i livets slutskede.
2022-08-15

  Kungskobran VIP
Fina avskedsord
2022-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP