Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vereenigingfördraget 31:a Maj, 1902. Ett osynliggjort arv nedgjort av brittisk imperialism, syndabocksletande, okunskap och lögner - plus herrar De Beers/Rothschilds diamanttörst.


Tillbakablick


Vem har i sin ägo kungörelsen
om farmarrepublikens begravning?
Tillsammans med begravningsdikten
från århundradet då udden
fortfarande var holländsk.
Så ock Stormkaap, ja Godahoppsudden,
där hottentotter*, hotnotter, malajer
samt folket i Cape Dutch hjälptes åt
med att tillsammans skapa afrikaans.
Ett arv, nedgjort av ofog och girighet.
Jag spyr i det vackra, rena havet.

*Khoikhoi i dagligt tal.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Koloristen
Läst 122 gånger
Publicerad 2022-08-13 07:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen