Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BIBELSPRÅKEN

För länge sedan, då man ännu ömmade
för Skriftens ljus över vår samhällsanda,
satt tanterna och skolbarnen och sömmade
på bonader med bibelpropaganda.

För hundra år sen lyste bibelspråken
hos både borgarna och arbetsklassen.
De prydde salarna, de gladde dassen,
i burgenhemmet och på fattigkåken.

Idag är medborgarna infekterade
av andra stygn, fastnålade i huden,
som korsstygnsbroderier tatuerade.

Bland gaddarna kan ses den kristne guden.
Är de av bibelspråken influerade,
de nya tavlorna, de nya buden?

  

  




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-17 20:16



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Bravo! Snyggt skaldat med en intressant fundering:-)
2022-08-17

  rostspik VIP
Man måste nog komma ihåg att det rådde strikt kyrkotvång förr.
Folk gavs inte alternativ.
2022-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP