Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sovjet v.2.0.


Dingeltrålande


En av regimens åklagare har hittat en person som yttrat "kommer att dingla" om en usel politiker i riksnatten och avser att åtala detta för att minska åsiktsfriheten i Sverige.

En politisk rekrytering som är beredd att dela vilken värdegrund som för tillfället härskar, tänker jag. Annars har jag under en karriär fylld av antydningar och förhoppningar om min hädangång eller åtminstone sämre belägenhet förstått att om hotet inte är konkretiserat så är det inget hot. Dvs, "jag undrar hur länge till du kommer att klara dig" är inget hot. "Jag hoppas du ramlar omkull på isbacken" är inte heller ett hot.

Men vad jag förstått är karriärvillkoren för mindre begåvade och självhävdande andra än för genomsnittliga medborgare.

Låt se vad domaren är av för ull. Värdegrundad, gissar jag. Poliker för den s k rätta sidan gör ett så bra och fint arbete att negativa prognoser och kommentarer bör vara straffbelagda. Sådan har sagan i den svenska modellen blivit.

De gillar inte den där drömmande blicken medborgarfascisterna får varje gång de ser en lyktstolpe. Det är dina tankar de vill åt. Du skall inte ens få tänka fritt.

I en verklig demokrati får vi hata våra politiker och ställa dem inför rätta om de gör bort sig alltför mycket. Kan vara värt att tänka på.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Koloristen
Läst 104 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-19 13:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen