Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gångerna på vita valv

hon vinkade, hon blinkade

hur gjorde du det
du har inga händer
ej ögon att se

du blinkade, bliss
dina ögon sa ja nu

rosigt men ogenerat
intresserat och plisserat

färdigletat för den som ser att

stormen är snabb nu när vågorna ror er
ögonen är mina smaklökars porer
det knallröda tyget
du är min konfekt
och i himlen så är du min sötchocksdefekt

jag undrade just
i en stund, när jag smaka
dö en sekund
eller vinka tillbaka

försvann som en sång
till en vals i en vilsen
stad, känn dig älskad
och gatan är trång, mellan husen och ljusen
lampan är tänd men det är ingen där

– måste du vara så jävla kär –

få för er, få instinkt – ej insikt
knyt snöret så hårt att du stryps och dör lycklig

rosigt men ogenerat

intresserat och plisserat.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-23 11:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åhh, vad bra!
2022-08-24

  Pertomas
Kom att tänka på en tollkning av Buddhas syn på reinkarnation:

Vi dör och föds i varje stund genom att vi interagerar med annat/andra, påverkar andra och en liten del av mig finns nu i dig.

Och bara en sån sak att vi tappar tusentals med hudceller varje minut och nya föds fram, Bra om har sår, och det har vi väl alla..
2022-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP