Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Varning för maskiner" som en gammal dänga med Förbjudna Ljud hette.


Övervakningsinstrument

Tittade precis på ett videoklipp om dumtelefoner och fördelen med att inte ha vibrationer och notifikationer strömmande rätt till belöningscentrum.

Man blir en annan människa.

"Men", säger någon näsvis mellan facebooksidorna, "jag är den här människan och jag har inget liv utanför min telefon. Jag MÅSTE få ha mina push notifications och uppdatera varenda app snarast!".

Det är okej att vara tråkig, men att ständigt bli dummare och mer av labyrintråtta för diverse storföretag som själva är labyrintråttor på jakt efter sina ostbitar är inte en bild man vill ha i huvudet.

Inget ont om ost. Men att själv bli sin egen agent och nyttja det lilla vett man har för att nå ostbitar annat än i utpekad riktning är inte något att stå efter. Nej. Känn efter.

Att bli paketerad och levererad som datapaket till riktigt stora okända eller ökända bolag känns inte riktigt bra och att avsluta var dag lite tamare och dummare är kanske inte heller något att stå efter.

Maskiner har slutat ge information om vad de behöver för att fungera på bästa vis. Du skall inte kunna klura ut hur en maskin fungerar idag, ty i denna ligger hemligheter som handlar om hur maskinen skall kunna styra upp ditt liv enligt maskintillverkarens direktiv som i sin tur följer sina överordnades direktiv. Nu lägger de till och med till sig samma slags metodik som används för att valla medborgare geografiskt och socialt, var, hur och när: "Sväng till höger här. Pling. Tack!".

Och de ännu större maskinerna tackar inte de som skapade dem, vilka alla är på väg mot döden och dessförinnan fängelse i vissa (och bästa) fall.

Jo. Det finns större skurkar än de gängkriminella. Helt klart.




Övriga genrer (Kåseri) av Koloristen
Läst 119 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-23 11:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen