Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BETLEHEM

En Josef och Maria skulle föda
en natt för längesen i Betlehem
den, som Herodes i Jerusalem
av någon anledning snabbt ville döda.

Det fanns dock inget ledigt natthärbärge.
De tog sin tillflykt till ett enkelt stall.
Den natten var nog mörk men inte kall
som natten ofta är hos oss i Sverige.

En natt kan lysas upp av hoppets stjärna, 
som blänker vänligt i den värsta vrå,
där någon föds utan ett jordiskt hem.

I dag kan natten vara så för dem,
som inte har sin säng att vila på
och som vi inte heller hjälper gärna.

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-23 17:17



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Applåderar till hur du skriver, inte till att du har rätt i det du skriver;-(
2022-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP