Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att handskas med bilden av sig själv som vuxen


Det skamligaste av minnen



Hon lade lien över axeln, kastade samtidigt
sitt rågblonda hår över andra axeln med en
blick kort som skäret av det där stålet

mitt huvud flög av som knoppen skild från
sin stjälk, roterande yrt i luften som i slow
motion tills verkligheten slog till, filmiskt


... ....


Bänken väckte mig när pannan slog hårt
rakt i spånskivan, läraren stirrade strängt

böjde pekpinnen hotfullt mellan händerna

blyg av skam såg jag upp, kände ståndet
ofrivilligt göra mig illa av jeansen medan
pekpinnen brast med en ansträngd smäll


Senare den natten log hon belåtet efter att
ha gjort mig till man, vi rökte och somnade







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-25 23:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP