Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppmuntran av okänd poeter- skrivande gamling


Fantastiska bibliotekarier på min ungdoms bibliotek

 

Tänk dig att du går in på biblioteket på den ort där du är född och uppvuxen och pratar med den trevliga personalen. Du undrar om du får sätta upp ett a4-blad på en anslagstavla. Där har du skrivit en dikt eller kort berättelse från din ungdom på orten.     När jag gjorde så blev jag ombedd att lämna in lite material så skulle de se vad de kunde göra. Jag skickade in 900 gram a4-papper det borde vara mer än 200 sidor. Av detta blev 3 häften som finns på biblioteket i " hembygdsrummet" till allmän läsning. I samma rum finns Bernard Nords bok I Marsfjällets skugga som är rätt känd i Norrland ,utan övriga jämförelser. Nyss hemkommen från Lappland gläds jag åt att en anställd på OK visste vem jag var och likaså en funktionär i valstugan på Folkets hus.

På grund av min mycket höga ålder är det osäkert om jag orkar köra "hem" 60mil nästa sommar, då är det skönt att mina ord finns däruppe.




Övriga genrer av Lars Svedin VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-28 23:02



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Biblioteken med dess personal är ovärderliga oavsett om de finns i glesbygd eller storstad. Din text är ett talande exempel, tack.
2022-09-02

  lodjuret/seglare VIP
Biblioteket kanske är 'bortrationaliserat' på en del orter. Kanske har någon 'satt futt' på byggnaden det inrymdes i eller så har någon riktat sina kanoner mot orten och hela 'skiten' är utplånad, likt en flugskit på en karta över staden strax intill. Det är kanske som i den där låten på engelska 'My home is where I lay my guitar'... nog inte hette... heller. Tänka sig att skriva en bok eller en låt av ett ordspråk. Det borde kunna finnas bland joxet i ett bibliotek någonstans i 'förskingringen'
2022-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP