Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det tysta våldet

 

 

nej, han slår henne inte 

han är mer raffinerad än så 

hur ska någon förstå 

han vill ej ha vittne 

 

blåmärken i själen 

ger inga synliga spår 

syns inte hur hon mår 

som frosten i tjälen 

 

hans ord droppar iskristaller

hon ryser av fruktan 

förmaning och tuktan 

beskylls för sprida skvaller 

 

nedbruten och utan kraft 

inga drömmar kvar 

ej längre den hon var 

kraft hon en gång haft 

 

en dag ska hon lämna allt 

det hon intalar sig jämt 

det har hon bestämt 

dock, han är ju hennes allt

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-02 09:03



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
En ond cirkel som måste brytas i tid.
2022-09-05

  överlevaren VIP
I det tysta...makt och kontroll
som förminskar samt bryter ner individen....

2022-09-03

  Den filosofiske poeten
eller...han är ju dock hennes allt.

Clinch.
(eller Sparringpartner)
2022-09-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om psykisk misshandel som kan vara svårare att bevisa än den fysiska.
2022-09-02

    Music mind VIP
Hon bör dumpa karlkräket. Det finns säkert en gentleman som behandlar henne bättre.
2022-09-02

  Kungskobran VIP
Lämna den skithögen för fan
2022-09-02

  angela Täubert fd Jansson VIP
Denna känns att läsa, det gör ont. Alltför många kvinnor befinner sig och har befunnit sig i den situationen.
2022-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP