Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att kratta livets manege

 

 

Under en längre tid hade hon krattat
den gemensamma manegen
så att han kunde avancera på samhällsstegen

nu krattar hon den offentliga
så han kan visa sina talanger
för en jublande publik

börjar längta efter att få hjälp
att kratta sin egen manege
som inte använts på länge

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-08-31 09:44



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Dags för henne att visa framfötterna och ta steg på hennes gång....
2022-09-03

  Blomma-Stjärna VIP
verkligen tänkvärt
om att våga säga ifrån, när längtan kommer - när man vill ha hjälp får man be om det - inte bara ge och ge - !
jag kan mycket väl tänka mig att bönen blir nekande besvarad - men kanske bättre att få veta - att se sveket i vitögat - och kanske göra något själv - ändra/vända/bryta/flytta

2022-09-01

  Niliboy
Jag krattar med Ganesha!
2022-08-31

  Anya VIP
Många kvinnor som krattat åt sina män....tänker jag. Men kanske män som krattar åt kvinnor också? Tänker att det viktiga är väl någon slags jämvikt. Du väcker funderingar med dina ord.
2022-08-31

  Sparvögat VIP
En hjälpande hand är fint att ge om den också ges tillbaka…
Som Olof skriver, solidaritet…
2022-08-31

  Öknens Ros VIP
Att vara någon annans hjälpreda gagnar aldrig en själv.
2022-08-31

  Klint
ja, känner igen det där
det tog mig hela vägen till soffan där jag stannade i 3 månader
nu krattar jag inte mera ;)

tycker mycket om hur du skriver
2022-08-31

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt om att vi alla måste
hjälpa varandra solidariskt.
2022-08-31

  Maria Sundelin VIP
Ibland är det lätt att glömma bort sig själv när andra tar en för givet
Kramar
2022-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP