Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paul Simon

Det var som tolvåring

i slutet av sextiotalet

hemma hos Sissela Kyle

på Klintegårdsvägen i Partille

som en kort kille och en lång kille

fick världen att stanna upp och lyssna

 

Vokalerna och konsonanterna 

ställde sig i jubelkör

 

Nu står han framför mig igen

bomullshår och pepparkaksögon

under en röd solblekt keps

 

Hållningen är anspråkslös och  majestätisk

liksom händernas kontroll över gitarren

 

Han sjunger en söndersliten trubadursång

så att jag hör den för första gången

 

Jag färdas mot solen

Jag dricker himmelsk nektar

Jag gråter inombords

 

Han som tände jordens låga

har förts ut på livets tunna is

 

Han kommer lämna oss som minne

liksom min egen mor och far

 

Det enda jag hör

är ljudet av tystnad

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-09-01 02:53



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Beskrivningen av legenden Paul Simon med sin röst och sin gitarr är så precis!
Bravo!

2022-09-01

    Lena Staaf VIP
Simon och Garfunkel - ett ljuvt och rörande minne från min ungdom.
2022-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP