Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstanvind

 

 

höstanvind du friska, klara 

blås på du bara 

fyll mina lungor med liv 

mot höst jag tar stora kliv 

 

du är en färgglad palett 

du i vinden dansar balett  

löven singlar ner mot mark

på övergiven ödslig park 

 

du strålar som klaraste stjärna 

med färger som vi ju gärna 

beundra och glädes 

också annorstädes 

 

men även hösten har ett slut 

det är skaparens beslut  

mot bistrare tider vi gå 

sommar släpper ridå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-09-07 14:40



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Baskade höst här igen men fint skaldat av dig.
2022-09-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett finstämt ode till hösten i rimmande ord.
2022-09-09

  Sparvögat VIP
Vackra ord till höstens skönhet…
Vore ett fint bidrag till tävlingen!
2022-09-08

    Music mind VIP
Fina höstfärger i ord. Vinterfruktande vemod mot slutet.
2022-09-08

  Kungskobran VIP
Härliga rim
2022-09-07

  Cikoria Blå VIP
En hyllning till hösten helt i optimistens anda och stil
2022-09-07

  Marita Ohlquist VIP
Lovsång till hösten, en underbar årstid.
2022-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP