Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För allas skull


Rhamnusia till Arrogansen


Världen är ett överflöd om du bestämma får
i oändlighet du dricker rikedomens saft
njuter av den ymnighet som i din värld består
finner inga gränser, och du har dem aldrig haft

Refräng:
Ty du bara vill ha mer
dina drömmar blir för alltid fler och fler
finner ingen botten, ingen vägg, blott Dimmans dörr
där du smiter ut, precis som förr

Skörda är dig viktigare än att så din mark
göda den och ge den sin semester från ditt jag
så att där kan växa mer än hoppfull lyckospark
bragd av dig, du rusige, och habegärets lag

Refr.

Skåda elementen, vad din egenkärlek gör
med de fyra bröderna, de råkat har i krig
Där finns ingen nåd när dessa världen hel förstör
aldrig skall du finna en reträtt på säker stig

Refr.

Jorden månde blöda, vatten, eld och luft med den
oskadd ser du till att vandra, ensam, trygg och rik
Vad dock grannar anbelangar, kvinnor, barn och män
själva får de klara sig, det kallas politik

Refr.

Kanske bränner elden någon gång ditt lena skinn
kanske blir din luft för tung att andas som den är
kanske ser du vatten stiga över bryggan din
Ändå vill du äga jorden likt en borgenär

Refr.


3/9 2022




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-07 17:34



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
En sång med ett budskap i rättan tid! Fint flyt i versfötterna och enkla slutrim.
Rubriken kunde gott förenklas.
2022-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP