Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

magiskt tänkande

nu vidrör vi smärtans medvetande:

om ett träd faller i skogen-
kommer du att kunna älska mig?

skär sönder mig och
sy om mig med lyckans mått
smeta ut mig som trycksvärta över papperet
pressa mig som en blomma
till ditt känslolivs herbarium
eller krossa mig som en insekt

jag hanterar texten som om jag ger mig själv den sista smörjelsen

ett träd faller i skogen-
du måste kunna älska mig.




Fri vers (Fri form) av Evelina Bramstång
Läst 116 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-09-08 13:21



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Jag läser dikten som en demonstration av det magiska tänkandets verktyg; formeln och sakramentet men också som den romantiska fundamentalismens uppfattning om den verbalinspirerade poeten som skapar analogier mellan människan och naturen.
Textens personliga pronomenformer antyder ett slags osäker kärleksrelation, ett "smärtans medvetande", som besvärjes med dikten själv.
Suggestiv och välkomponerad dikt.

2022-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Evelina Bramstång